Τα 5 Απαραιτητα Θρεπτικα Συστατικα Για Να Παρατεινεις Τη Νεοτητα Σου

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, διατροφή

Με το πέρασμα των χρόνων, σίγουρα θες να μεγαλώνεις με χάρη! Μπορεί κάποτε να σου ήταν εύκολο να ανακάμψεις μετά από μια μέρα γεμάτη γρήγορο φαγητό, τώρα όμως το σώμα σου ίσως να μην μπορεί να ανταπεξέλθει το ίδιο γρήγορα.

Το μυστικό λοιπόν για να παρατείνεις τη νεανικότητα σου είναι μια καλά ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα σου χαρίζει όλα όσα χρειάζεσαι.


Οι Διατροφολόγοι των Holmes Place σου προτείνουν 5 θρεπτικά συστατικά μακροζωίας, που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή σου.


1.      Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό που συμβάλει στη δόμηση ενός υγειούς μυϊκού συστήματος. Η διατήρηση της μυϊκής μάζας είναι κάτι περισσότερο από το να φαίνεσαι πιο αδύνατος/η, αλλά πρόκειται για την οικοδόμηση ενός ισχυρού και ανθεκτικού σώματος, ενάντια σε συνθήκες που σε επηρεάζουν όσο μεγαλώνεις, όπως η σαρκοπενία, γνωστή και ως απώλεια μυϊκού ιστού που σχετίζεται με την ηλικία. Μια ομοιόμορφη κατανομή πρωτεϊνών, καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τρώγοντας 3 καλά ισορροπημένα γεύματα και  2 σνακ που περιέχουν πρωτεϊνικά συστατικά, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις υγιή μυϊκή μάζα.


2.    Κολλαγόνο + Βιταμίνη C

Όσο περνούν τα χρόνια, το σώμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της υποστηρικτικής δομής του δέρματος, οδηγώντας σε ρυτίδες και στη χαλάρωση του. Με τα συμπληρώματα κολλαγόνου, που είναι διαθέσιμα σε όποια μορφή προτιμάς, η ελαστικότητα του δέρματός σου θα βελτιωθεί κατά 40% και οι πόνοι στις αρθρώσεις θα μειωθούν. Επίσης, τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες C, θα σε βοηθήσουν πολύ, καθώς παράγουν κολλαγόνο.


3.    Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Οι τροφές όπως τα ψάρια και οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό, όπως η μείωση της πήξης του αίματος. Ακολουθώντας το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, η οποία δίνει έμφαση στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα ψάρια και περιορίζει το κόκκινο κρέας, θα σε βοηθήσει να πάρεις το ωμέγα-3 που χρειάζεσαι για υγιή ροή αίματος και για την αποφυγή καρδιακών επεισοδίων από τα οποία κινδυνεύεις περισσότερο όσο μεγαλώνεις.


4.    Ασβέστιο + Βιταμίνη D

Το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι από τα πιο σημαντικά συστατικά που πρέπει να καταναλώνεις, αφού υποστηρίζουν την υγιή δομή των οστών και των δοντιών. Ιδιαίτερα οι γυναίκες με την πάροδο του χρόνου, αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα οστεοπόρωσης. Η κατανάλωση, λοιπόν, τροφών που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D θα σε βοηθήσουν στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών, καθώς και στην καλύτερη ροή αίματος.


Holmes Place | γυναίκα τρώει ροδάκινο


5.    Αντιοξειδωτικά

Οι ουσίες αυτές σε προστατεύουν από κυτταρικές βλάβες, καθώς εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στο οξειδωτικό στρες, μια διαδικασία που συνδέεται με χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place. 

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, διατροφή.