Is eating late at night okay or not?

Posted in Blog, Nutrition and tagged υγιεινή διατροφή, βραδινό φαγητό, συμβουλές διατροφής

Όταν έχεις ένα γεμάτο πρόγραμμα είναι δύσκολο να προγραμματίσεις τα γεύματα σου όπως θα ήθελες. Πολλές φορές, λοιπόν, γυρνάς στο σπίτι αργά το βράδυ και τρως ότι βρεις μπροστά σου επειδή πεινάς.

Εάν βρίσκεσαι συχνά σε αυτή τη θέση, ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι παρά το γεγονός ότι τρως ένα γεύμα την ημέρα, το οποίο δεν φτάνει για να καλύψει τις θερμίδες που χρειάζεσαι ημερησίως, δε μπορείς να χάσεις κιλά, αλλά αντιθέτως ίσως και να παίρνεις!


Για την αύξηση βάρους ευθύνονται πολλοί παράγοντες, όπως η ώρα λήψης της τροφής σου, καθώς και η ποιότητα, αλλά και η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις. Μη ξεχνάς πως ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται τη νύχτα. Γι’ αυτό, προσπάθησε το τελευταίο σου γεύμα ή σνακ να είναι τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσεις να κοιμηθείς. Τις περισσότερες φορές, επειδή έχεις παραλείψει τα προηγούμενα γεύματα σου, τρως λαίμαργα και καταλήγεις στην υπερκατανάλωση τροφής.


Επιπλέον, λόγω έντασης, κούρασης και άγχους, συχνά επιλέγεις πρόχειρο φαγητό, αντί να μαγειρέψεις κάτι υγιεινό και ελαφρύ για βράδυ. Τέλος, όσο πολύ και να σ’ αρέσει, απόφυγε να τρως τα γεύματα σου μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Έχει αποδειχθεί πως καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού μπροστά στην οθόνη από ό,τι θα έτρωγες στο τραπέζι με την ηρεμία σου, χωρίς να σου αποσπά κάτι την προσοχή, ενώ αυξάνει σημαντικά την επιθυμία σου για τσιμπολόγημα, κάτι το οποίο συμβάλει σημαντικά στην αύξηση βάρους.


 Για εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές & προγράμματα διατροφής, επικοινώνησε με τους Nutrition Coaches μας. 

Ωστόσο, αν δεν μπορείς με τίποτα να αποφύγεις το βραδινό σου τόσο αργά, οι Διατροφολόγοι των Holmes Place σου προτείνουν κάποια tips που τουλάχιστον θα σε βοηθήσουν να μην ξεφεύγεις:


·       Προσπάθησε να μη μένεις με άδειο στομάχι για πολλές ώρες, ώστε να μην τρως λαίμαργα. Ένταξε, λοιπόν, τα σνακ στην καθημερινότητά σου.

·       Ένα πλούσιο πρωινό θα σε βοηθήσει να μη στραφείς στο τσιμπολόγημα και να μην καταναλώνεις περιττές θερμίδες, όπως γλυκίσματα.

·       Να ενυδατώνεσαι με άφθονο νερό κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς η αφυδάτωση προκαλεί πλασματικό αίσθημα πείνας.

·       Προτίμησε να σερβίρεις σε μικρότερο πιάτο και να επιλέγεις ελαφριά φαγητά χωρίς λιπαρά, καθώς είναι πολύ πιθανό να σου δυσκολέψουν τον ύπνο σου.

Posted in Blog, Nutrition and tagged υγιεινή διατροφή, βραδινό φαγητό, συμβουλές διατροφής.