5+1 tips before and after exercise to get the best results

Posted in Blog, Fitness and tagged fitness tips, συμβουλές άσκησης, wellness tips

Γνωρίζεις πως το εάν θα επωφεληθείς στο έπακρο από την άσκηση δεν εξαρτάται μόνο από την επίδοση σου στην προπόνηση; Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην επίτευξη της μέγιστης απόδοσης.

Οι Trainers των Holmes Place, σου προσφέρουν 5+1 tips, που πρέπει να ακολουθήσεις πριν και μετά την προπόνηση, ώστε να πετύχεις τα καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα.


Πριν την προπόνηση:

·       Αρκετός ύπνος

Μην αμελείς ποτέ τον ύπνο σου, καθώς αν δεν κοιμάσαι αρκετά θα έχεις ως αποτέλεσμα έλλειψη ενέργειας, άρα χαμηλότερη απόδοση στην προπόνηση σου. Επιπλέον, με έναν καλό ύπνο, 7-9 ώρες, αυξάνεις την συγκέντρωση σου και την αντοχή σου.


·       Μη ξεχνάς το ζέσταμα

Το ζέσταμα πριν την προπόνηση πρέπει να έχει μια σταθερή θέση στο πρόγραμμα σου. Με 5 λεπτά προθέρμανση εξασφαλίζεις τη μείωση πιθανών τραυματισμών, αλλά και την γρηγορότερη ανάρρωση μετά από έντονη γυμναστική.


Απόλαυσε όλα τα οφέλη της άσκησης στα Holmes Place Clubs. Δοκίμασε τις εγκαταστάσεις & υπηρεσίες μας ΔΩΡΕΑΝ για 3 συνεχόμενες ημέρες και ζήσε την απόλυτη fitness & wellness εμπειρία!

Holmes Place | free trial banner

·       Φτιάξε ένα πρόγραμμα

Αν θες να αξιοποιείς στο μέγιστο τον χρόνο που είσαι στο γυμναστήριο, η δημιουργία ενός πλάνου ασκήσεων θα σε βοηθήσει να το πετύχεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να βγάζεις περισσότερες ασκήσεις, χωρίς να χάνεις χρόνο από την προπόνησή σου, για να βρεις την επόμενη άσκηση. Επιπλέον ένα μελετημένο σχέδιο, σε παρακινεί να πιέσεις τον εαυτό σου περισσότερο.


Μετά την προπόνηση:

·       Σωστή διατροφή

Μετά από τη γυμναστική, οι μυς σου χρειάζονται τα απαραίτητα καύσιμα για να μεγαλώσουν και να καλύψουν όση ενέργεια καταναλώσαν. Για αυτό προετοίμασε τα σωστά και θρεπτικά γεύματα που θα σου προσφέρουν όλα όσα χρειάζεσαι μετά την άσκηση.


·       Πες ΝΑΙ στις διατάσεις

Όσο απαραίτητες είναι πριν την προπόνηση, άλλο τόσο είναι και στο τέλος της. Οι διατάσεις μετά την άσκηση, μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμών και βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματός σου. Τέντωσε τους μυς σου, ιδίως αυτούς που έχεις γυμνάσει, για να αποβάλεις το σφίξιμο και την ένταση.


·       Εξασφάλισε ‘self- time’

Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου. Ένα ζεστό μπάνιο και στη συνέχεια μια σειρά με τα αγαπημένα σου προϊόντα, αποτελούν το τέλειο τελετουργικό αποκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζεις το σώμα σου για την επόμενη μέρα. 

Posted in Blog, Fitness and tagged fitness tips, συμβουλές άσκησης, wellness tips.