Οι 3 καλυτερες ασκησεις για απωλεια λιπους & καλογυμνασμενους γλουτους!

Δημοσιεύθηκε στο Fitness

Τα μυστικά για το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν!

Αδιαμφισβήτητα, οι καλογυμνασμένοι και σμιλευμένοι γλουτοί είναι η κρυφή επιθυμία κάθε γυναίκας, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια ώστε η επιθυμία να γίνει πραγματικότητα! Ο λόγος που οι γλουτοί γίνονται σχεδόν πάντα ο νούμερο ένα στόχος μιας γυναίκας είναι επειδή στο σημείο αυτό, οι περισσότερες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους. Αυτό συμβαίνει γιατί, πράγματι, στους γλουτούς υπάρχουν άφθονα λιποκύτταρα.

Οι μύθοι γύρω από την τοπική καύση λίπους και την σμίλευση των γλουτών είναι πολλοί. Αδυνατιστικές κρέμες, scrubs,θεραπείες massage και αδυνατιστικά σορτς είναι μερικές μόνο από τις "εύκολες και γρήγορες" λύσεις.

Πάντα θέλουμε η λύση να είναι εύκολη και γρήγορη, είναι όμως και αποτελεσματική; Μέσω της άσκησης μπορούμε να τα καταφέρουμε, ίσως όχι πολύ γρήγορα καθώς απαιτείται χρόνος και υπομονή, αλλά τα αποτελέσματα θα μας ανταμείψουν! Η απώλεια λίπους δεν γίνεται τοπικά μόνο στους γλουτούς, αλλά συνολικά από όλο το σώμα. Επειδή όμως η συσσώρευση λίπους είναι μεγαλύτερη σε αυτή την περιοχή, θα είναι και από τα σημεία που με την άσκηση θα ενεργοποιηθούν αμέσως.

Η αερόβια άσκηση (τρέξιμο, ποδήλατο ή step) επιταχύνει την καύση λίπους των γλουτών, καθώς οι γλουτιαίοι είναι από τις πρωταγωνιστικές μυϊκές ομάδες στις συγκεκριμένες δραστηριότητες. 3-5 φορές την εβδομάδα, 30-40 λεπτά, θα σας δώσουν γρήγορα τα αποτελέσματα που ζητάτε.

Ακόμη, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι εξίσου απαραίτητες όχι τόσο στην καύση λίπους, αλλά στην αύξηση της μυϊκής μάζας στην περιοχή των γλουτών, καθώς και στην σμίλευση τους. Δοκιμάστε τις 3 ασκήσεις που σας προτείνουμε και θα εκπλαγείτε ευχάριστα με τα αποτελέσματα!

Για περισσότερες συμβουλές fitness, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Personal Trainers μας!


1. SQUATS

Τοποθέτησε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Από αυτή τη θέση λύγισε τα γόνατα μέχρι 90 μοίρες. Προσοχή τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών.

squats 1 squats 2

Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων (για αρχάριο επίπεδο,10 επαναλήψεις).

2. BACK LOUNGES

Τοποθέτησε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Από αυτή τη θέση κάνε ένα μεγάλο βήμα πίσω, λυγίζοντας παράλληλα και τα δύο γόνατα έως 90 μοίρες. Τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών. Επανέλαβε με το άλλο πόδι.

buck lounges back lounges2

Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι (για αρχάριο επίπεδο, 8 επαναλήψεις).

3. UPLIFTING PELVIS

Από ύπτια θέση, τοποθέτησε τα πόδια λυγισμένα στις 90 μοίρες. Σήκωσε τη λεκάνη με το ένα πόδι τεντωμένο. Ο ώμος, η λεκάνη και το γόνατο να είναι στην ίδια ευθεία. Επανέλαβε με το άλλο πόδι.

uplifting pelvis pelvis2

Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι (για αρχάριο επίπεδο και τα δύο πέλματα να ακουμπούν στο έδαφος).

Βάσω Δημητροπούλου
Personal Trainer
Holmes Place Maroussi

Δημοσιεύθηκε στο Fitness